Πίνακας 1: Χρόνοι Αποθήκευσης των Πουλερικών στο Οικιακό Ψυγείο Θερμοκρασίας 4,5°C η παρακάτω
ΠΡΟΪΟΝ |
ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ |
Νωπό κοτόπουλο, εντόσθια, κιμάς |
1 με 2 ημέρες |
Μαγειρεμένο κοτόπουλο |
3 με 4 ημέρες |
Ζωμός κοτόπουλου ή σάλτσα |
1 με 2 ημέρες |
Βραστό κοτόπουλο (διάφοροι τρόποι ή σούπες) |
3 με 4 ημέρες |
Μαγειρεμένα τεμάχια κοτόπουλου, καλυμμένα με ζωμό ή σάλτσα |
1 με 2 ημέρες |
Κοτόπουλο Nuggets, Πίτες |
1 με 2 ημέρες |
Κοτόπουλο τηγανητό |
3 με 4 ημέρες |
Έτοιμο μαγειρεμένο κοτόπουλο από καταστήματα (τηγανητό, ψητό κ.λπ.) |
3 με 4 ημέρες |
Απομεινάρια κοτόπουλου από εστιατόρια σε ειδικά κουτιά ή σακούλες |
3 με 4 ημέρες |
Φαγητά κοτόπουλου μαγειρεμένα σε καταστήματα που περιέχουν σάλτσα |
1 με 2 ημέρες |
Κοτοσαλάτα |
3 με 5 ημέρες |
Φέτες κοτόπουλου (Luncheon, Delicatessen) |
3 με 5 ημέρες |
Κοτόπουλο Luncheon Meat, σε σφραγισμένη συσκευασία |
2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως) |
Κοτόπουλο Luncheon Meat, μετά το άνοιγμα |
3 με 5 ημέρες |
Φαγητά συσκευασμένα υπό κενό , εμπορικά |
Σφραγισμένα 2 εβδομάδες. Ανοιχτά 3 με 4 ημέρες |
Hotdogs κοτόπουλου, σφραγισμένα |
2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως) |
Hotdogs κοτόπουλου, μετά το άνοιγμα |
7 ημέρες |
Κονσερβοποιημένα προϊόντα κοτόπουλου |
2 με 5 έτη σε κελάρι |
Πίνακας 2: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος
ΠΡΟΪΟΝ |
ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΣ |
|
|
Ψύξη 1,5-4,5°C Ημέρες |
Freezer -18°C Μήνες |
Νωπό Κρέας |
|
|
Πλευρά (παΐδια) |
3-5 |
4-6 χοιρινό, 6-9 μοσχαράκι, αρνί |
Ψητό(για -) |
3-5 |
4-6 χοιρινό και μοσχαράκι, 6-12 βοδινό, 6-9 αρνί |
Μπριζόλα, φιλέτο |
3-5 |
6-12 βοδινό, μοσχαράκι |
Κρέας για στιφάδο, βραστά |
1-2 |
3-4 |
Κιμάς |
1-2 |
3-4 |
Ποικιλία κρεάτων |
1-2 |
3-4 |
Λουκάνικα |
1-2 |
1-2 |
Αλατισμένα Επεξεργασμένα Προϊόντα Κρέατος (ανοιχτή συσκευασία) |
|
|
Μπέικον |
7 |
1 μήνας χοιρινό |
Hot Dogs |
7 |
1-2 μήνες σε περιτύλιγμα |
Χοιρομέρι (Ζαμπόν) |
|
|
Ολόκληρο |
7 |
1-2* |
Μισό |
3-5 |
1-2* |
Φέτες |
3-4 |
1-2* |
Κονσερβοποιημένο, κλειστό |
6-9 μήνες |
Δεν υποδεικνύεται |
Luncheon Meats |
|
1-2 μήνες |
Corned Beef |
|
|
Στραγγισμένο και Περιτυλιγμένο |
7 |
1 μήνα |
Σε κλειστό, βαρύ πλαστικό |
45 |
Δεν υποδεικνύεται |
Αλλαντικά |
|
|
Νωπά χοιρινά, βοδινά, γαλοπούλας |
1-2 |
1-2 μήνες |
Καπνιστά |
7 |
Δεν υποδεικνύεται |
Ξηρά και Ημίξηρα |
2-3 εβδομάδες |
1-2 μήνες |
Μαγειρεμένο Κρέας |
|
|
Μαγειρεμένο κρέας και Πιάτα κρέατος |
3-4 |
2-3 |
Σάλτσες και ζωμοί κρέατος |
1-2 |
2-3 |
Εμπορικά Κατεψυγμένο Κρέας |
|
|
Κιμάς |
3 |
3 |
Λεπτές μπριζόλες, φιλέτα |
3 |
3 |
Φαγητά κρέατος |
3 |
3 |
Κρεατόπιτες |
3 |
3 |
Πίνακας 3: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Έτοιμων Προϊόντων Κρέατος και Πουλερικών
Προϊόν |
Ψύξη 4,5 °C |
Κατάψυξη -18 °C |
||
Κατεψυγμένα Φαγητά |
|
3 με 4 μήνες |
||
Προϊόντα συσκευασμένα υπό κενό και Delicatessen |
|
|
||
Έτοιμες ή σπιτικές σαλάτες με αυγά, κοτόπουλο, ζαμπόν, τόνο και μακαρόνια |
3 με 5 ημέρες |
Δεν καταψύχονται καλά |
||
Hot dogs and Luncheon Meats |
|
|
||
Hot dogs |
|
|
||
Ανοιχτή συσκευασία |
1 εβδομάδα |
1 με 2 μήνες |
||
Σφραγισμένη συσκευασία |
2 εβδομάδες |
1 με 2 μήνες |
||
Luncheon meat |
|
|
||
Ανοιχτή συσκευασία |
3 με 5 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Σφραγισμένη συσκευασία |
2 εβδομάδες |
1 με 2 μήνες |
||
Μπέικον και Αλλαντικά |
|
|
||
Μπέικον |
7 ημέρες |
1 μήνας |
||
Λουκάνικα νωπά (βοδινά,χοιρινά,κοτόπουλο,γαλοπούλα) |
1 με 2 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Καπνιστά και Πίτες πρωινού |
7 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Σκληρά λουκάνικα όπως pepperoni and jerky sticks |
2 με 3 εβδομάδες |
1 με 2 μήνες |
||
Αλλαντικά που γράφουν στην ετικέτα ‘διατηρήστε στο ψυγείο’ |
2 εβδομάδες |
1 με 2 μήνες |
||
Ανοιγμένα |
3 εβδομάδες |
1 με 2 μήνες |
||
Σφραγισμένα |
3 μήνες |
1 με 2 μήνες |
||
Ζαμπόν, Χοιρομέρι, Corned Beef |
|
|
||
Corned beef, σε σακούλα μαζί με τον ζωμόπαστώσεως |
5 με 7 ημέρες |
Στραγγισμένο, 1 μήνας |
||
Ζαμπόν,χοιρομέρι με ετικέτα ‘διατηρείται στο ψυγείο’ |
|
|
||
Ανοιγμένο |
3 με 5 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Σφραγισμένο |
6 με 9 μήνες |
Μην καταψύχετε |
||
Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, χωρίς ημερομηνία |
2 εβδομάδες |
1 με 2 μήνες |
||
Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, με ημερομηνία |
Ακολουθήστε την ημερομηνία της συσκευασίας |
1 με 2 μήνες |
||
Ζαμπόν, χοιρομέρι, πλήρως βρασμένο |
|
|
||
Ολόκληρο |
7 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Μισό |
3 με 5 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Φέτες |
3 με 4 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Hamburger, Προϊόντα κιμά και μαγειρευτά |
|
|
||
Hamburger και μαγειρευτά φαγητά |
1 με 2 ημέρες |
3 με 4 μήνες |
||
Κιμάς γαλοπούλας, μοσχαριού, χοιρινού, αρνιού και μίγματα αυτών |
1 με 2 ημέρες |
3 με 4 μήνες |
||
Σούπες και Φαγητά με κρέας και λαχανικά |
3 με 4 ημέρες |
2 με 3 μήνες |
||
Απομεινάρια Φαγητών με Κρέας |
|
|
||
Φαγητά με κρέας |
3 με 4 ημέρες |
2 με 3 μήνες |
||
Κρέας με σάλτσα ή ζωμό ή ζωμός |
1 με 2 ημέρες |
2 με 3 μήνες |
||
Πίτσα, ψημένη |
3 με 4 ημέρες |
1 με 2 μήνες |
||
Γεμίσεις, μαγειρεμένες |
3 με 4 ημέρες |
1 μήνας |
||