Ribeye-Ριμπάι

 Το ribeye αποτελεί μια από τις πλέων δημοφιλής κοπές μοσχαρίσιου κρέατος στις μέρες μας . Η ραχοκοκαλιά του μοσχαριού αποτελείτε από 13 πλευρά για την ακρίβεια από 13 θωρακικούς σπόνδυλους . Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ( United State Department of Agriculture – USDA ) η κοπή αυτή γίνεται από μπριζόλες από την […]

Tέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα

Μας έχετε ρωτήσει πώς να ψήσετε μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα μόνοι σας. Tα βήματα είναι απλά , εύκολα και γρήγορα. Τα μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα είναι : 1. Η επιλογή του κατάλληλου κρέατος για ψήσιμο και το σίτεμα του ώστε να είναι η μπριζόλα γευστική και μαλακή 2. Το άρτιο ψήσιμό της μπριζόλας […]

Κλίμακα Scoville: Βαθμός θερμότητας των καυτερών πιπεριών

Καυτερές πιπεριές και κλίμακα Scoville Πριν αρχίσουμε να μαθαίνουμε για τα διάφορα είδη καυτερής πιπεριάς, θα πρέπει να εξοικειωθούμε με τις βασικές αρχές αυτής της χαρακτηριστικής ιδιότητας. Οι πιπεριές, είναι γνωστές για την παραγωγή θερμότητας τους, και για τη χρήση τους στα πικάντικα φαγητά. Για να ταξινομηθούν βάση αυτής της ιδιότητας υπάρχει η κλίμακα Scoville. […]