Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος

 

 

Πίνακας 1: Χρόνοι Αποθήκευσης των Πουλερικών στο Οικιακό Ψυγείο Θερμοκρασίας 4,5°C η παρακάτω

ΠΡΟΪΟΝ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Νωπό κοτόπουλο, εντόσθια, κιμάς

1 με 2 ημέρες

Μαγειρεμένο κοτόπουλο

3 με 4 ημέρες

Ζωμός κοτόπουλου ή σάλτσα

1 με 2 ημέρες

Βραστό κοτόπουλο (διάφοροι τρόποι ή σούπες)

3 με 4 ημέρες

Μαγειρεμένα τεμάχια κοτόπουλου, καλυμμένα με ζωμό ή σάλτσα

1 με 2 ημέρες

Κοτόπουλο Nuggets, Πίτες

1 με 2 ημέρες

Κοτόπουλο τηγανητό 

3 με 4 ημέρες

Έτοιμο μαγειρεμένο κοτόπουλο από καταστήματα (τηγανητό, ψητό κ.λπ.)

3 με 4 ημέρες

Απομεινάρια κοτόπουλου από εστιατόρια  σε ειδικά κουτιά ή σακούλες

3 με 4 ημέρες

Φαγητά κοτόπουλου μαγειρεμένα σε καταστήματα που περιέχουν σάλτσα

1 με 2 ημέρες

Κοτοσαλάτα

3 με 5 ημέρες

Φέτες κοτόπουλου (Luncheon, Delicatessen)

3 με 5 ημέρες

Κοτόπουλο Luncheon Meat, σε σφραγισμένη συσκευασία

2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως)

Κοτόπουλο Luncheon Meat, μετά το άνοιγμα

3 με 5 ημέρες

Φαγητά συσκευασμένα υπό κενό , εμπορικά

Σφραγισμένα 2 εβδομάδες. Ανοιχτά 3 με 4 ημέρες

Hotdogs κοτόπουλου, σφραγισμένα

2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως)

Hotdogs κοτόπουλου, μετά το άνοιγμα

7 ημέρες

Κονσερβοποιημένα προϊόντα κοτόπουλου

2 με 5 έτη σε κελάρι

 

 

Πίνακας 2: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος

ΠΡΟΪΟΝ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΣ

 

Ψύξη 1,5-4,5°C Ημέρες

Freezer -18°C  Μήνες

Νωπό Κρέας

 

 

Πλευρά (παΐδια)

3-5

4-6 χοιρινό, 6-9 μοσχαράκι, αρνί

Ψητό(για -)

3-5

4-6 χοιρινό και μοσχαράκι,

6-12 βοδινό, 6-9 αρνί

Μπριζόλα, φιλέτο

3-5

6-12 βοδινό, μοσχαράκι

Κρέας για στιφάδο, βραστά

1-2

3-4

Κιμάς

1-2

3-4

Ποικιλία κρεάτων

1-2

3-4

Λουκάνικα

1-2

1-2

Αλατισμένα Επεξεργασμένα Προϊόντα Κρέατος (ανοιχτή συσκευασία)

 

 

Μπέικον

7

1 μήνας χοιρινό

Hot Dogs

7

1-2 μήνες σε περιτύλιγμα

Χοιρομέρι (Ζαμπόν)

 

 

Ολόκληρο

7

1-2*

Μισό

3-5

1-2*

Φέτες

3-4

1-2*

Κονσερβοποιημένο, κλειστό

6-9 μήνες

Δεν υποδεικνύεται

Luncheon Meats

 

1-2 μήνες

Corned Beef

 

 

Στραγγισμένο και Περιτυλιγμένο

7

1 μήνα

Σε κλειστό, βαρύ πλαστικό

45

Δεν υποδεικνύεται

Αλλαντικά

 

 

Νωπά χοιρινά, βοδινά, γαλοπούλας

1-2

1-2 μήνες

Καπνιστά

7

Δεν υποδεικνύεται

Ξηρά και Ημίξηρα

2-3 εβδομάδες

1-2 μήνες

Μαγειρεμένο Κρέας

 

 

Μαγειρεμένο κρέας και Πιάτα κρέατος

3-4

2-3

Σάλτσες και ζωμοί κρέατος

1-2

2-3

Εμπορικά Κατεψυγμένο Κρέας

 

 

Κιμάς

3

3

Λεπτές μπριζόλες, φιλέτα

3

3

Φαγητά κρέατος

3

3

Κρεατόπιτες

3

3

 

 

Πίνακας 3: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Έτοιμων Προϊόντων Κρέατος και Πουλερικών

Προϊόν

Ψύξη 4,5 °C

Κατάψυξη -18 °C

Κατεψυγμένα Φαγητά

 

3 με 4 μήνες

Προϊόντα συσκευασμένα υπό κενό και Delicatessen

 

 

Έτοιμες ή σπιτικές σαλάτες με αυγά, κοτόπουλο, ζαμπόν, τόνο και μακαρόνια

3 με 5 ημέρες

Δεν καταψύχονται καλά

Hot dogs and Luncheon Meats

 

 

Hot dogs

 

 

Ανοιχτή συσκευασία

1 εβδομάδα

1 με 2 μήνες

Σφραγισμένη συσκευασία

2 εβδομάδες

1 με 2 μήνες

Luncheon meat

 

 

Ανοιχτή συσκευασία

3 με 5 ημέρες

1 με 2 μήνες

Σφραγισμένη συσκευασία

2 εβδομάδες

1 με 2 μήνες

Μπέικον και Αλλαντικά

 

 

Μπέικον

7 ημέρες

1 μήνας

Λουκάνικα νωπά (βοδινά,χοιρινά,κοτόπουλο,γαλοπούλα)

1 με 2 ημέρες

1 με 2 μήνες

Καπνιστά και Πίτες πρωινού

7 ημέρες

1 με 2 μήνες

Σκληρά λουκάνικα όπως pepperoni and jerky sticks

2 με 3 εβδομάδες

1 με 2 μήνες

Αλλαντικά που γράφουν στην ετικέτα ‘διατηρήστε στο ψυγείο’

2 εβδομάδες

1 με 2 μήνες

Ανοιγμένα

3 εβδομάδες

1 με 2 μήνες

Σφραγισμένα

3 μήνες

1 με 2 μήνες

Ζαμπόν, Χοιρομέρι, Corned Beef

 

 

Corned beef, σε σακούλα μαζί με τον ζωμόπαστώσεως

5 με 7 ημέρες

Στραγγισμένο, 1 μήνας

Ζαμπόν,χοιρομέρι με ετικέτα

‘διατηρείται στο ψυγείο’

 

 

Ανοιγμένο

3 με 5 ημέρες

1 με 2 μήνες

Σφραγισμένο

6 με 9 μήνες

  Μην καταψύχετε

Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, χωρίς ημερομηνία

2 εβδομάδες

1 με 2 μήνες

Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, με ημερομηνία

Ακολουθήστε την ημερομηνία της συσκευασίας

1 με 2 μήνες

Ζαμπόν, χοιρομέρι, πλήρως βρασμένο

 

 

Ολόκληρο

7 ημέρες

1 με 2 μήνες

Μισό

3 με 5 ημέρες

1 με 2 μήνες

Φέτες

3 με 4 ημέρες

1 με 2 μήνες

Hamburger, Προϊόντα κιμά και μαγειρευτά

 

 

Hamburger και μαγειρευτά φαγητά

1 με 2 ημέρες

3 με 4 μήνες

Κιμάς γαλοπούλας, μοσχαριού, χοιρινού, αρνιού και μίγματα αυτών

1 με 2 ημέρες

3 με 4 μήνες

Σούπες και Φαγητά με κρέας και λαχανικά

3 με 4 ημέρες

2 με 3 μήνες

Απομεινάρια Φαγητών με Κρέας

 

 

Φαγητά με κρέας

3 με 4 ημέρες

2 με 3 μήνες

Κρέας με σάλτσα ή ζωμό ή ζωμός

1 με 2 ημέρες

2 με 3 μήνες

Πίτσα, ψημένη

3 με 4 ημέρες

1 με 2 μήνες

Γεμίσεις, μαγειρεμένες

3 με 4 ημέρες

1 μήνας

         
  Πηγή: Meat place