Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 . Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και γρήγορα τηγανίζουμε το καρυκευμένο κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει. Το σημείο αυτό είναι απλά για να θωρακίσουμε το κρέας για να κρατήσει τα υγρά του, δεν θέλουμε να το μαγειρέψουμε το κρέας σε αυτό το στάδιο. Αφήνουμε να κρυώσει και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε για να σχηματίσουν ένα πουρέ. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ζεστό στεγνό τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το νερό . Ανοίγουμε ένα φύλλο μεμβράνης και απλώνουμε τις τέσσερις φέτες προσούτου, η κάθε μία ελαφρώς πάνω στην άλλη. Με ένα πλατύ μαχαίρι απλώστε το μείγμα των μανιταριών ομοιόμορφα πάνω από το προσούτο .Τοποθετούμε το φιλέτο στη μέση και το καλύπτουμε με την βοήθεια τις μεμβράνης , σχηματίζοντας μία καραμέλα . Στρίβουμε τις άκρες για να εξασφαλίσει τη στεγανότητα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, αυτό επιτρέπει στο Ουέλλινγκτον να διατηρήσει το σχήμα του. Ανοίγουμε τη ζύμη αρκετά λεπτά σε μέγεθος το οποίο θα καλύψει το κρέας μας. Ξετυλίγουμε το κρέας από τη μεμβράνη. Με το αυγό αλείφουμε την άκρη της ζύμης και τοποθετούμε το κρέας στη μέση. Τυλίξτε τη ζύμη, κόψτε την ζύμη που περισσεύει και διπλώστε. Αφήστε και πάλι τη ζύμη να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Με το αυγό αλείφουμε ξανά πριν από το ψήσιμο το οποίο είναι στους 200 για 35-40 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Tip

Για τις πατατούλες
Κόβουμε τιε πατάτες στη μέση αφού τις έχουμε πλύνει καλά και τις σοτάρουμε με το βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και το θυμάρι. Τις μεταφέρουμε σε πυρέξ και ψήνουμε μαζί με το κρέας στους 200 για 35-40 λεπτά

Συστατικά

  • 600gr μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 400gr μανιτάρια πόρτομπελο
  • 6 φέτες προσούτο
  • 50gr μουστάρδα
  • 200gr σφολιάτα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λιωμένη 1 κλωναράκι θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 300gr πατατούλες
  • 50gr μπέικον
  • 50gr θυμάρι φρέσκο
  • 150ml λευκό ξηρό κρασί