T-bone steak

Η T-bone μπριζόλα λέγεται έτσι από την ονομασία κοπής του κρέατος, καθώς σχηματίζει το γράμμα Τ. Από τη μια πλευρά του κόκκαλου είναι το “μάτι” της μπριζόλας, δηλαδή το ψαχνό κομμάτι και από τη άλλη πλευρά είναι το φιλέτο που δεν έχει αφαιρεθεί πάνω από τη μπριζόλα πριν την κοπή. Μια μπριζόλα T-bone έχει πάχος τουλάχιστον 4 εκατοστά και ζυγίζει 700-800 γραμμάρια. Πρέπει απαραίτητα να έχει ωριμάσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες, ώστε να γίνει μαλακό. Με σωστό ψήσιμο το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και θα σας απογειώσει σε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες