Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σωτάρουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και το σκόρδο, ώστε να γίνουν η βάση μας για μια σάλτσα. Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι περιχύνοντάς τα με το βαλσάμικο ξύδι και τα ψήνουμε για ένα δεκάλεπτο σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθούν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μας μαζί  με τα κομμάτια λουκάνικου όπου έχουμε κόψει στο μέγεθος που επιθυμούμε. Στο τέλος ρίχνουμε και τα μισά φυλλαράκια δυόσμου και τις παπαρδέλες όπου τις έχουμε βράσει για 6 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο γαρνίροντας με τον υπόλοιπο φρέσκο δυόσμο και φύλλα παρμεζάνας.

Συστατικά

  • 120 γρ φρέσκιες παπαρδέλες
  • 200 γρ χωριάτικο λουκάνικο
  • 40 γρ ντοματίνια
  • 1 μεγάλη τομάτα
  • λίγο σκόρδο
  • 10 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • μισό κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml ξύδι βαλσάμικο