Μέθοδος Εκτέλεσης

Σοτάρουμε στο τηγάνι τα μάγουλα με το αλεύρι και το αλατοπίπερο αφού τα βγάλουμε σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα μαζί με το κρασί σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πριν το σκεπάσουμε με το καπάκι τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Στο φούρνο θα μείνουν για 2,5 με 3 ώρες .Όταν είναι έτοιμα τα μάγουλα πριν σερβίρουμε βράζουμε το ζωμό έτσι ώστε να δέσει και να γίνει σάλτσα.

Πουρές

Βράζουμε τις πατάτες καλά στη συνέχεια τις πολτοποιούμε, αφού προσθέσουμε το βούτυρο και το σκόρδο αλατίζουμε και τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε.

Tip

Το κρασί Πόρτο είναι ένα γλυκό, κρασί μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο γλυκό κρασί κόκκινο κρασί ανάλογο των προτιμήσεων σας.

Συστατικά

  • 1kg μάγουλα μοσχαρίσια
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 πρέζα αλεύρι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ σελινόριζα
  • ½ ml κρασί πόρτο
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ½ σκελίδα σκόρδο (λιωμένο στο γουδί) για τον πουρέ
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο