Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζεστάνετε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το κρασί, το ξίδι και τη ζάχαρη.
Μαρινάρετε το κουνέλι με το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε αλεύρι σε ένα πιάτο και πανάρετε το κουνέλι. Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και τηγανίστε το κουνέλι, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, περίπου 6 λεπτά ανά πλευρά.
Μεταφέρετε κουνέλι σε ένα βαθύ ταψί 9 “x 13”. Προσθέστε το σκόρδο στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν, 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το μίγμα κρασιού στη κατσαρόλα και βράστε. Ταυτόχρονα ξύνουμε τα μαύρα κομμάτια με ένα κουτάλι που είχαν μείνει από πριν. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από κουνέλι στο ταψί και στολίστε το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Με φύλλο αλουμινίου καλύψτε και ψήστε στο φούρνο, περίπου 45 λεπτά. Αποκαλύψτε, ανεβάστε τη θερμότητα στους 250° και συνεχίστε το μαγείρεμα, μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 25 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή χειροποίητες χυλοπίτες!

Tip

Το κρέας του κουνελιού είναι ένα από τα πιο τρυφερά και εύγευστα κρέατα που υπάρχουν και αποτελεί την πιο θρεπτική επιλογή σε σύγκριση το κρέας άλλων ζώων. Τα 100 γραμμάρια ψητού κουνελιού αποδίδουν μόνο 197 θερμίδες. Περιέχει μόνο 8 γραμμάρια λίπους και λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του σε νερό αποδίδει 29 γραμμάρια υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, η οποία αυξάνει το αίσθημα κορεσμού στον οργανισμό. Το κουνέλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού. Είναι καλή πηγή νιασίνης, που συμμετέχει στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και βιταμίνης Β6.

Συστατικά

  • 1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 2 1/4 κουταλάκι σούπας. ζάχαρη
  • 1 Κουνέλι, κομμένο σε 8 τεμάχια
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 16 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 16 φύλλα φασκόμηλου
  • 6 κλωναράκια δεντρολίβανο