Μέθοδος Εκτέλεσης

Το κοτοπουλάκι είναι έτοιμο μαριναρισμένο από εμάς και δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε καμία προσπάθεια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το chilli, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας λίγο αλάτι λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό και τις διατηρούμε ζεστές σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στο αντικολλητικό τηγάνι και όταν είναι έτοιμο γαρνίρουμε με τις πικάντικες πατάτες!

Tip

Για τους φίλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το ζουμερό και νόστιμο κοτοπουλάκι από τα χεράκια μας μπορούν να μαρινάρουν τα μπουτάκια κοτόπουλου για 2 ώρες με λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και κόκκινο γλυκό πιπέρι! Η γεύση δεν θα είναι η ίδια, όμως μέχρι να μας επισκεφτείτε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο!

Συστατικά

  • 2 μαριναρισμένα φιλέτα μπούτια
  • 2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
  • 300gr πατάτες baby βρασμένες
  • 2 κουταλάκια της σούπας κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • μισό chilli κόκκινο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 40gr φρέσκο βούτυρο αρωματισμένο με φύλλα βασιλικό
  • (μπορείτε να αντικαταστήσετε με σκέτο φρέσκο βούτυρο και 2 φύλλα βασιλικού)
  •  Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • αλάτι