Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη κρούστα

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 5 ml λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το μοσχάτο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ . Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε και τα φιστίκια και χτυπάμε ελαφρώς. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Για το κρέας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C .Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τα άλλα 30ml λάδι και το σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές .Αφαιρούμε το κρέας από τη φωτιά και το περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών. Το ψήνουμε στο φούρνο για 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα λαχανικά μαζί με το κρασί και τα σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το κρασί  κατά το ήμισυ.Προσθέτουμε το ζωμό, τους χυμούς που έχει αποβάλει το χοιρινό, και το θυμάρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να συμπυκνωθεί κατά τα ¾ περίπου .Προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο  ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τη σάλτσα με ψιλή σήτα. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Σερβίρουμε μαζί με ψητά λαχανικά

 

Lorem ipsum dolor sit amet...

Lorem ipsum dolor sit amet...

Συστατικά

  • 1 ψαρονέφρι
    5 ml ελαιόλαδο
  • Για κρούστα
    35gr ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο
    5 ml μοσχάτο
    25gr φρέσκο θυμάρι
    40gr φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα
    10grτριμμένη φρυγανιά
    5ml χυμός λεμονιού
  • Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού
    80grκρεμμύδι κομμένο σε μέτρια καρέ
    40gr καρότα σε μέτρια καρέ
    40gr σέλερι κομμένο σε μέτρια καρέ
    100ml κόκκινο κρασί
    10gr θυμάρι
    250ml ζωμό κοτόπουλο
    80gr βούτυρο κρύο
    Αλάτι