Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος

    Πίνακας 1: Χρόνοι Αποθήκευσης των Πουλερικών στο Οικιακό Ψυγείο Θερμοκρασίας 4,5°C η παρακάτω ΠΡΟΪΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ Νωπό κοτόπουλο, εντόσθια, κιμάς 1 με 2 ημέρες Μαγειρεμένο κοτόπουλο 3 με 4 ημέρες Ζωμός κοτόπουλου ή σάλτσα 1 με 2 ημέρες Βραστό κοτόπουλο (διάφοροι τρόποι ή σούπες) 3 με 4 ημέρες Μαγειρεμένα τεμάχια κοτόπουλου, καλυμμένα με […]

Μπριζόλα Τόμαχωκ (Tomahawk) ή “Cowboy Steak”

   Το όνομα της κοπής αυτής προέρχεται από το σχήμα της, που μοιάζει με το τόμαχωκ το ινδιάνικο τσεκούρι. Επίσης ονομάζεται και Cowboy Steak – ψητό – μπριζόλα του γελαδάρη. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, United States Department of Agriculture – USDA, η κοπή αυτή γίνεται σε μπριζόλες από το 6₀ μέχρι και […]

Ribeye-Ριμπάι

 Το ribeye αποτελεί μια από τις πλέων δημοφιλής κοπές μοσχαρίσιου κρέατος στις μέρες μας . Η ραχοκοκαλιά του μοσχαριού αποτελείτε από 13 πλευρά για την ακρίβεια από 13 θωρακικούς σπόνδυλους . Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ( United State Department of Agriculture – USDA ) η κοπή αυτή γίνεται από μπριζόλες από την […]